På torsdagseftermiddagen lottades Preliminary Round och Main Round i Uefa Futsal Cup. IFK Uddevalla Futsal kommer att, på hemmaplan i Agnebergshallen 23-26 augusti, att ställas mot lag från Tyskland, Andorra och San Marino. – Det känns bra. Det blir tufft, men vi är taggade, säger tränaren Angelo Vega.

IFK Uddevalla Futsals motståndare till Uefa Futsal Cups Preliminary Round är klara. IFK kommer att spela i Grupp D tillsammans med FC Encamp (Andorra), Tre Fiori Futsal (San Marino) och SSV Jahn 1889 Regensburg Futsal (Tyskland). – Det känns bra. Det blir tufft, men vi är taggade. Vi vet att vi har bra chans att gå vidare, säger tränaren Angelo Vega som hade hoppats på att få hit ett lag från Albanien eller Kosovo för att få lite extra nerv med tanke på att flera spelare i truppen har bakgrund därifrån och att det hade kunnat ge ett extra drag på läktaren. Encamp är ett lag med stor erfarenhet av Uefa Futsal Cup och har spelat turneringen de sju senaste säsongerna, men aldrig tagit sig vidare från Preliminary Round. 2011 vann man mot svenska Falcao med 8-7, vilket är en av deras fyra segrar på 21 matcher. Tre Fiori har också rutin från turneringen. Man var med redan ifjol och kryssade en match och förlorade två.

Regensburg är, precis som IFK, debutanter i de här sammanhangen men fjolårets tyska lag (Hamburg) tog sig vidare till Elite Round efter att med minsta möjliga marginal ha slagit IFK Göteborg Futsal i den avgörande matchen. Segermålet, 5-4, slogs in med en sekund kvar.

32 lag, uppdelade på åtta grupper, spelar i Uefa Futsal Cups Preliminary Round. De åtta gruppvinnarna går vidare till Main Round (spelas i mitten av oktober) där de 24 högst rankade lagen väntar. Det gruppspelet är uppdelat i två olika steg.

  • Path A där lagen rankade 1-11 samt 16-19 lottas in i fyra fyralagsgrupper där de tre bästa från varje grupp går vidare till Elite Round, där de 16 bästa lagen delas upp i fyra grupper.
  • Path B, där IFK Uddevalla Futsal kommer att ingå vid avancemang från Preliminary Round, omfattar lagen rankade 12-15, 20-23 samt de åtta lagen som går vidare från Preliminary Round. Skillnaden mellan Path A och Path B är att bara gruppvinnaren går vidare från Path B.

Om IFK Uddevalla Futsal går vidare från Preliminary Round kommer man att åka till finska Sievi, där även belgiska mästarna Halle-Gooik ingår tillsammans med segrarna i Preliminary Rounds grupp A, där engelska Helvécia från London är toppseedade.