Årets Turismföretagare 2017 – utsedd av Destination Uddevalla

2017-11-30 20.55.27_2

Publicerat: 30 november, 2017

Ett stort GRATTIS till Annette Hansson, Lane Loge, som tilldelas utmärkelsen Årets Turismföretagare 2017.

Juryns motivering:
Annette Hansson innehar en målmedvetenhet av sällan skådat slag. Genom kreativitet och nytänkande har verksamheten skapats, utvecklats och utgör därigenom en stark reseanledning till Uddevalla. Hon är en entreprenör med stort hjärta som brinner för gästen och därtill ambassadör för destinationen, som genom gott värdskap är en förebild för andra med engagemang som smittar av sig. Lane Loge är en känd plats och ett starkt varumärke som synliggjort Uddevalla som besöksmål och med tydlighet bidragit till destinationens attraktionskraft. På Lane Loge är kommunens turism klart levandegjord.

Utmärkelsen delades ut av ordförande Joachim Lindroth och verksamhetsledare Roger Salomonsson under Företagarna Uddevalla och Destination Uddevallas gemensamma julbord den 30 november.

2017-11-30 20.55.27_2

Nu är det här!

Uddevalla&DU_vinter2017

Publicerat: 2 november, 2017

Idag landar nya numret av Uddevalla&DU i alla brevlådor i Uddevalla kommun. Läs och inspireras av allt spännande som händer i vår närhet i vinter!

Och självklart finns det på Uddevalla Turistcenter och alla info-points i Uddevalla.

Digital version hittar du på nedan länkar.

Uddevalla&DU svenska: http://ow.ly/UZuT30g8ElB

Uddevalla&DU engelska: http://ow.ly/buTl30g8EmC

Uddevalla&DU_vinter2017

Äventyrsboken gåva till sjätteklasser

Bokutdelning2

Publicerat: 1 november, 2017

Alla elever i sjätte klass i de kommunala skolorna – cirka 550 barn – har nu fått var sitt exemplar av boken ”Äventyr i Uddevalla” av författaren Kim Kimselius. Boken är en gåva till eleverna från Destination Uddevalla och Uddevalla kommun.

Det bubblar redan av idéer ute på skolorna om hur boken ska kunna användas, både inom historia och svenska, men även andra ämnen som naturorientering och matematik.

– Vi har fått ett väldigt positivt mottagande av barnen, speciellt bland de elever som träffat författaren innan. Under våren var Kim Kimselius ute på skolorna i Bokenäs, Sandersdal, Hogstorp, Dalaberg och Hovhult, där de arbetat med hennes tidigare böcker, säger Cajsa Gustafsson, skolbibliotekarie.

Läs mer och se en kort film när boken delades ut >>

Bokutdelning

Julbord med Årets Turismföretagare!

Foto: Caisa Borg

Publicerat: 18 oktober, 2017

Välkommen på julbord!

Den 30 november bjuder vi tillsammans med Företagarna i Uddevalla in våra medlemmar till ett härligt julbord på Restaurang Kärranäs.

Vi möts med start kl 18.30, där vi inleder med glöggmingel.

Dagen till ära utses också Årets Turismföretagare 2017!

  • Den kände stjärnkocken Fredric Andersson står för maten.
  • Om Bokenäset Hotell & Konferens nysatsning berättar VD David Heidenfors och marknadschef Linn Edvardsson.
  • Årets Turismföretagare 2017 utses.

Stort JULBORD inkl 1 öl/vin/alkoholfritt till medlemspris 325.-inkl moms (ord. pris 450.-inkl moms). Max 2 pers/medlemsföretag. Faktureras i efterskott.

Bindande anmälan senast 24 november till: info@destinationuddevalla.com eller uddevalla@foretagarna.se

www.destinationuddevalla.com / www.foretagarna.se

Restaurang Kärranäs, Kärrastrandvägen 9, Uddevalla www.karranas.se

Foto: Caisa Borg
Foto: Caisa Borg

Uddevalla influencers

PR_bild(1)

Publicerat: 13 oktober, 2017

Nu är projektet Uddevalla influencers igång, som är ett samarbete mellan Uddevalla TURISM AB, Destination Uddevalla och yrkes- och/eller amatörfotografer som ska marknadsföra Uddevalla genom levande bilder året om på Instagram.

Under oktober månad finns ett antal ”Instagramramar” utplacerade i Uddevalla kommun. Bl.a. på Hanssonska bron, Gallionen, Stallgården Krog & Kafé, Lyckorna ångbåtsbrygga och Gustafsberg. För varje bild som tas med den rosa ramen i Uddevalla och publiceras med #Uddevallastöttar, så skänker Uddevalla TURISM AB och Destination Uddevalla 1 kr till Rosa bandet – kampanjen mot bröstcancer.

Läs mer i pressreleasen >>

PR_bild(1)

Nominera till Årets Turismföretagare 2017!

Foto: Lars-Gunnar Hallsten

Publicerat: 6 oktober, 2017

Destination Uddevalla arbetar för att stärka varumärket och utveckla besöksnäringen i Uddevalla kommun. Vi marknadsför Uddevalla i syfte att öka antalet besökare och skapa tillväxt som ger nya spännande arbetstillfällen. Genom utmärkelsen Årets Turismföretagare uppmärksammar vi därför varje år den verksamhet som bäst levandegör kommunens turism.

Årets Turismföretagare skall:
– Genom sina idéer och sitt arbete utveckla turismnäringen i Uddevalla.
– Genom gott värdskap och entreprenörskap fungera som en förebild och ambassadör för andra.
– Genom att vara extra kreativ och nytänkande tillföra turismnäringen nya dimensioner.
– Genom samverkan med andra bidra till att skapa en vi-anda inom turismnäringen.

Vem som helst kan nominera sin favorit till utmärkelsen. En jury bestående av medlemmar från Destination Uddevallas styrelse utser vinnaren som tillkännages under Företagarnas och Destination Uddevallas gemensamma julbord den 30 november.

Motivera varför du anser att just det här företaget skall vinna. Maila din nominering till nominering@destinationuddevalla.com senast 25 oktober.

P1000211 (2)

Förra året gick utmärkelsen till Hafsten Resort med Ingela, Kjell, Madeleine och Martin.

 

 

Uddevalla City Race 23 september

Foto: Bohusläningen Karin Carlsson

Publicerat: 20 september, 2017

På lördag går Uddevalla City Race av stapeln för första gången. Start och mål på Kungstorget i Uddevalla. Under dagen kommer det att köras 8 specialsträckor runtom i Uddevalla. Första start på Kungstorget är klockan 11:00, och sedan kör bilarna efter en så kallad roadbook till de olika specialsträckorna. Bilarna kan studeras på nära håll på Kungstorget och vill man se bilarna i full action rekommenderas sträckan på Glimmingen.

Läs mer i Bohusläningens artikel här >>

eller på MK Trophy’s hemsida här >>

Foto: Bohusläningen Karin Carlsson

Foto: Bohusläningen Karin Carlsson

Nå ut till alla som bor och semestrar i Uddevalla!

Uddevalla&DU vinter 16-17

Publicerat: 6 september, 2017

Nu är det dags att boka annonsplats i Uddevallas fina turistmagasin, Uddevalla&DU, inför vintern.

Magasinet kommer precis som förra året att innehålla tips och information om våra reseanledningar, vad som finns att se och göra i Uddevalla. Och så blir det naturligtvis djupdykning i något spännande, lokalt sammanhang. Vi presenterar Uddevallas absolut bästa sidor helt enkelt. Var med ni också!

För annonsbokning och mer info kontakta Niclas Geidvik, 0703-10 74 00 eller annons@destinationuddevalla.com

Kom ihåg! Som medlem har du 15 % avdrag på ordinarie annonspriser.

Uddevalla&DU_sommar2017

Historiskt boksläpp för Äventyr i Uddevalla!

Aventyr_i_Uddevalla_omslag_liten

Publicerat: 4 september, 2017

Den 14 september klockan 16 på Hallmans bokhandel är det äntligen dags för boksläpp och signering av Äventyr i Uddevalla, Kim M. Kimselius nya bok i äventyrsserien om Ramona och Theo. Genom sina tidsresor har de i tidigare böcker besök både Pompeji och det pestdrabbade Florens på 1300-talet; nu har turen kommit till Uddevalla och det blir dags för en djupdykning i vår egen stads spännande historia!

Det litterära projektet som nu resulterat i boken, med illustrationen med soldater vid foten av Skansberget på omslaget, drogs igång av Roger Salomonsson på Destination Uddevalla.

Läs mer i pressmeddelandet här >>

Aventyr_i_Uddevalla_omslag_liten

VM MOTOCROSS 19-20 AUGUSTI

VMcross_Foto_MxCarro

Publicerat: 14 augusti, 2017

VM i motocross arrangeras för 20:e gången på Glimminge Motorstadion i Uddevalla. Ett arrangemang som lockar över 20 000 besökare från hela världen. Extra spännande är det i år då två svenska namn finns med på startlistan. Denna fartfyllda helg bjuder också på Uddevalla Pride och veteranbilsutställning på gamla regementsområdet vid Thordéngården!

Läs mer här >>

UddevallaGP_logo
« Tillbaka | Kontakta oss