VM MOTOCROSS 19-20 AUGUSTI

VMcross_Foto_MxCarro

Publicerat: 14 augusti, 2017

VM i motocross arrangeras för 20:e gången på Glimminge Motorstadion i Uddevalla. Ett arrangemang som lockar över 20 000 besökare från hela världen. Extra spännande är det i år då två svenska namn finns med på startlistan. Denna fartfyllda helg bjuder också på Uddevalla Pride och veteranbilsutställning på gamla regementsområdet vid Thordéngården!

Läs mer här >>

UddevallaGP_logo

UDDEVALLAKALASET 27-29 JULI

Uddevallakalaset

Publicerat: 23 juli, 2017

Uddevallakalaset är årets stora familjefest och en kär tradition. I tre dagar är det en fantastisk stämning från Kungstorget, längs hela Kungsgatan, förbi Barnparken i Museiparken ända ner till det stora tivolit på Kampenhof. Uteserveringarna kryllar av solbrända och glada semesterfirare och på kvällarna förvandlas hela Kungsgatan till en stor gatufest. Barnen har kul, tittar på cirkusshower och lär sig cirkuskonster, leker i Barnparken och roar sig på det stora tivolit. Med musik och underhållning på flera scener i centrum är det ett härligt kalas för hela familjen! Kalaset inleds med allsång på Kungstorget med årets allsångsledare Lasse Holm.

OBS! Håll utkik efter årets nyheter på Norra Hamngatan med bl.a. matlagningstävling!

Läs mer här >>

P1000487

Uddevalla på TripAdvisor

Tripadvisor

Publicerat: 19 juli, 2017

Nu finns Uddevalla på TripAdvisor med en sida som vi tillsammans med Uddevalla Turism AB administrerar. Sidan är under uppbyggnad och kommer, utöver svenska, även finnas på norska, danska, tyska, holländska och engelska.

Det kommer även gå kampanjer på våra största marknader, Sverige, Norge och Tyskland, med banners som leder in på vår sida.

Sidan hittar du här >>

Tripadvisor

 

Ny Norbergsfilm

Skalbankarna_Norberg

Publicerat: 8 juli, 2017

Förra helgen släppte vi ännu en film med bröderna Norberg där Daniel ger en hyllningssång till Skalbankarna. Klippet har fått över 59.000 visningar på Facebook.

Här kan du se filmen >>

Filmen finns också på Youtube och du hittar den här >>

Skalbankarna_Norberg

Spännande lag gästar under Uefa Futsal Cup!

IFK Futsal

Publicerat: 6 juli, 2017

På torsdagseftermiddagen lottades Preliminary Round och Main Round i Uefa Futsal Cup. IFK Uddevalla Futsal kommer att, på hemmaplan i Agnebergshallen 23-26 augusti, att ställas mot lag från Tyskland, Andorra och San Marino. – Det känns bra. Det blir tufft, men vi är taggade, säger tränaren Angelo Vega.

IFK Uddevalla Futsals motståndare till Uefa Futsal Cups Preliminary Round är klara. IFK kommer att spela i Grupp D tillsammans med FC Encamp (Andorra), Tre Fiori Futsal (San Marino) och SSV Jahn 1889 Regensburg Futsal (Tyskland). – Det känns bra. Det blir tufft, men vi är taggade. Vi vet att vi har bra chans att gå vidare, säger tränaren Angelo Vega som hade hoppats på att få hit ett lag från Albanien eller Kosovo för att få lite extra nerv med tanke på att flera spelare i truppen har bakgrund därifrån och att det hade kunnat ge ett extra drag på läktaren. Encamp är ett lag med stor erfarenhet av Uefa Futsal Cup och har spelat turneringen de sju senaste säsongerna, men aldrig tagit sig vidare från Preliminary Round. 2011 vann man mot svenska Falcao med 8-7, vilket är en av deras fyra segrar på 21 matcher. Tre Fiori har också rutin från turneringen. Man var med redan ifjol och kryssade en match och förlorade två.

Regensburg är, precis som IFK, debutanter i de här sammanhangen men fjolårets tyska lag (Hamburg) tog sig vidare till Elite Round efter att med minsta möjliga marginal ha slagit IFK Göteborg Futsal i den avgörande matchen. Segermålet, 5-4, slogs in med en sekund kvar.

32 lag, uppdelade på åtta grupper, spelar i Uefa Futsal Cups Preliminary Round. De åtta gruppvinnarna går vidare till Main Round (spelas i mitten av oktober) där de 24 högst rankade lagen väntar. Det gruppspelet är uppdelat i två olika steg.

  • Path A där lagen rankade 1-11 samt 16-19 lottas in i fyra fyralagsgrupper där de tre bästa från varje grupp går vidare till Elite Round, där de 16 bästa lagen delas upp i fyra grupper.
  • Path B, där IFK Uddevalla Futsal kommer att ingå vid avancemang från Preliminary Round, omfattar lagen rankade 12-15, 20-23 samt de åtta lagen som går vidare från Preliminary Round. Skillnaden mellan Path A och Path B är att bara gruppvinnaren går vidare från Path B.

Om IFK Uddevalla Futsal går vidare från Preliminary Round kommer man att åka till finska Sievi, där även belgiska mästarna Halle-Gooik ingår tillsammans med segrarna i Preliminary Rounds grupp A, där engelska Helvécia från London är toppseedade.

Challengerpaket för arrangemangen i Challenger Uddevalla

Challenger2

Publicerat:

Upplevelse- och motionsloppen som ingår i Challenger Uddevalla har alla slagit stora deltagarrekord under våren. Under juli blir det nu fyra lopp som skall avgöras, Bokenäs Swimrun, Bokenäs Triathlon, Swix Uddevalla MTB samt Uddevalla Swimrun. Intresset för de olika loppen i Challenger Uddevalla har fått stort intresse och förutom deltagarrekord har de varit stora publikattraktioner.

Nu har även föreningarna som ingår i Challenger Uddevalla paketerat olika Challenger Paket för de som vill delta i flera av arrangemangen. Paketen är utformade för både de lite lättare och tuffare utmaningarna, men även för ungdomar.

Ultra Challenge – Ta dig igenom de tre lite mer extrema loppen. Herrestad Fjällmaraton (42 km eller 24 km banan) samt de längsta distanserna på SWIX Uddevalla MTB och Bokenäs Triathlon.

Super Challenge – Gör fem valfria lopp i Challenger Uddevalla under 2017

Youth Challenge – Är du under 18 år? Gör fem valfria lopp i Challenger Uddevalla under 2017

Läs mer i pressmeddelandet >>

Challenger2

 

 

Seglarfrukost i samband med Bohusracet

fb_puff_seglarfrukost

Publicerat: 2 juni, 2017

Destination Uddevalla, Uddevalla Centrumutveckling och Uddevalla Näringsliv bjuder in till

Seglarfrukost i samband med Bohusracet

När? Fredag 30 juni
Tid? 08.00-09.30
Var? Teaterplantaget (vid Gamla badhuset)

Det blir en härlig morgon med frukost, mingel, spännande panelsamtal & musik.

Moderator: Anna-Karin Öjerskog

Gäster:  Anna Holmdahl White (grundare Lysekil Women’s Match), Marie Björling Duell (ny förbundsdirektör på SSF), Urban Lagnéus (tävlande Pantaenius Bohusracet), Magnus Lundgren (tävlande Pantaenius Bohusracet).

Musik: Sofia Geidvik & Ingemar Thorell

Därefter avgår Näringslivsbåten kl. 10.00 mot Ljungskile och Lyckorna Seglarfest där festligheterna pågår långt in på kvällen. Båten vänder tillbaka kl 14.00. För den som vill stanna längre avgår buss mot Uddevalla kl 17.00 och kl 21.00. Medlemspris för båt- och bussresa är 100 kr per person och biljetter köps på Uddevalla Näringslivs hemsida >>

Anmälan till Seglarfrukosten görs till respektive företagarförening.
Medlemmar i Destination Uddevalla anmäler sig på info(at)destinationuddevalla.com

Välkommen!

Bohusracet

Ny app – Upplev Uddevalla

Appen

Publicerat: 31 maj, 2017

Uddevalla TURISM AB, Uddevalla Näringsliv, Uddevalla Centrumutveckling, Uddevalla kommun och Destination Uddevalla har tillsammans investerat i utvecklingen av appen ”Upplev Uddevalla”.

Appen ska på ett enkelt sätt presentera vad som finns att se och göra, samt evenemang i kommunen. Innehållet hämtas från samma källa som till uddevalla.com, så appen blir ytterligare en kanal där det syns.

Appen ”Upplev Uddevalla” finns att ladda ner för både iOS och Android.

Appen

Save the date – Seglarfrukost 30 juni

P1000046 (2)

Publicerat: 24 maj, 2017

Save the date!

Fredag morgon den 30 juni bjuder Destination Uddevalla tillsammans med Uddevalla Centrumutveckling och Uddevalla Näringsliv in till Seglarfrukost. Det blir frukost, nätverk och panelsamtal med spännande gäster. Missa inte detta!

Mer info kommer.

Bohusracet

Seglarfrukosten är en företagsaktivitet som sker i samband med tre härliga, myllrande och festliga dagar under Pantaenius Bohusracet!

Nattsudd med Hamnfest | Uddevalla torsdag 29 juni
Härlig och otroligt populär sommarkväll i Uddevalla centrum med musik, båtar, mat och mycket mer. Alla butiker långöppet till kl 22!

Lyckorna Seglarfest | Ljungskile fredag 30 juni
Med havet och båtarna som kuliss – en dag i Ljungskile fylld med musik, mat, prova på, uppvisningar och trevlig After Sail.

Häng på Hamngatan | Uddevalla lördag 1 juli
Tillsammans med dig vill vi fylla Norra Hamngatan med människor, möten, kreativitet och mångfald i ett gemensamt – Häng på hamngatan.

Fler turister besöker Uddevalla!

TurismenBHN2017

Publicerat: 23 maj, 2017

Turismens omsättning ökade med 8,3 procent mellan 2015 och 2016.

Läs mer i artikeln >>

TurismenBHN2017
« Tillbaka | Kontakta oss